ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη

Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση νοθευμένου εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΩΝ/ΝΟΣ, Γεωργικές εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. ΦΙΛΙΑ Δ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω και διαπίστωσε ότι, κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη. Η σύσταση των λιπαρών οξέων υποδηλώνει την παρουσία σπορελαίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν του οποίου η διάθεση έγινε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, επί της οδού Μιλτιάδου 4, πλατεία Δαβάκη, στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο Προγράμματος Διανομής Τροφίμων Δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το ελαιόλαδο διατέθηκε στους δικαιούχους το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016, σε κλειστές διαφανείς πλαστικές φιάλες του ενός (1) λίτρου, οι οποίες δεν έφεραν στοιχεία επισήμανσης. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους κατόχους του ανωτέρω προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο ανωτέρω Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αθήνα, Τηλ.: 210-6971500, Fax: 210 6971501 2 E-mail: info@efet.gr, Internet Site: www.efet.gr Στο σημείο αυτό, ο ΕΦΕΤ θα ήθελε, αφενός να επιστήσει την προσοχή των Δήμων και Περιφερειών της χώρας, που με διάφορους τρόπους (όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία, αγορές χωρίς μεσάζοντες κλπ) συνεισφέρουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα νόθευσης των τροφίμων και αφετέρου να στείλει ένα μήνυμα προς τις παρανομούσες σε αυτόν το χώρο επιχειρήσεις τροφίμων ότι οι διοικητικές κυρώσεις θα υπερβαίνουν κατά πολύ τα όποια παρανόμως κτηθέντα οικονομικά οφέλη.

To site της εταιρείας

Αρχική Σελίδα

Σε αντίθεση με τις μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, το "Λιόλαδο" ξεχωρίζει ως μια νέα εξειδικευμένη οικογενειακή επιχείρηση, αποτελώντας τη πλέον πρότυπη και σύγχρονη εταιρία παραγωγής, τυποποίησης και εξαγωγής ελαιολάδου.
Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1987 και μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών, έχοντας μάλιστα αναπτύξει σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες σε διεθνείς αγορές, όπως η Ρωσία, η Αγγλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία.
Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στη περιοχή της βόρειας Μεσσηνίας, συγκεκριμένα στο χωριό Φίλια, ενώ πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τρόφιμα και ποτά. Το λάδι μας αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και συσκευάζεται με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελαιολάδου.
Στην ημιορεινή αυτή περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ποιότητα ελαιολάδου λόγω του πετρώδους εδάφους της, καλλιεργούμε με μεράκι και φροντίδα 140 στρέμματα ελαιόδεντρα ποικιλίας Κορωνέικης.
Το ελαιόλαδο αυτής της μοναδικής ποικιλίας, διακρίνεται για την εξαιρετική του γεύση και τη χαμηλή του οξύτητα (έως 0,3%). Αυτό που κάνει τον καρπό και το λάδι της Κορωνέικης ελιάς, διαφορετικό από δεκάδες ελιές άλλων ποικιλιών και ανυψώνει την ποιότητά τους στα πιο υψηλά επίπεδα, είναι η μοναδική μέθοδος καλλιέργειας που εφαρμόζεται εδώ στη Άνω Μεσσηνία. Αντίθετα από πολλές άλλες καλλιέργειες, δεν γίνεται τεχνητό πότισμα και τα δέντρα κλαδεύονται εντατικά μια φορά το χρόνο, διευθετώντας τον όγκο των κλαδιών, έτσι ώστε να διατηρούνται τα δέντρα μικρά. Ενώ σε άλλα μέρη η συνηθισμένη παραγωγή ελαιολάδου είναι περίπου 10 λίτρα ανά δέντρο, στην περιοχή μας η Κορωνέικη ποικιλία παράγει μόνο 1-3 λίτρα του καθαρότερου πράσινου χρυσού. Η ποσότητα θυσιάζεται για την παραγωγή της ποιότητας. Η ιδιαίτερη γεύση, το άρωμα και η εκλεκτικότητα του ελαιολάδου, που παράγουν αυτές οι ελιές, είναι πράγματι πολύ ειδική και μοναδική.
Στόχος μας είναι σωστή προώθηση του καλύτερου ελαιολάδου της Μεσογείου, του ΠΟΠ Καλαμάτας, ώστε να στηρίξουμε τη τοπική μας κοινωνία των ελαιοπαραγωγών και να προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό, όπου και να βρίσκεται στην υφήλιο, ένα προϊόν άριστης ποιότητας και γεύσης, διατηρώντας όλα τα ευεργετικά συστατικά της ελιάς.
«Για να φτάσει το λάδι μας εκεί που του αξίζει!»
Ελαιόλαδο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Eπικίνδυνα τα αλλαντικά με καρμίνιο (Ε120). Αποσύρονται με εντολή του ΕΦΕΤ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Λαϊκή αρχιτεκτονική και αγροτική ζωή: Τα μετόχια στα χτήματα της σταφίδας στη ΒΔ Πελοπόννησο