«Ιδιωτική Πρωτοβουλία» η ιδεολογική πλευρά του μνημονίου!

Τελευταία , βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενέργειες που αξίζουν ιδιαίτερης πολιτικής προσοχής. 

Στην Υγειά σας Κορόϊδα !!
baltas
Γιώργος Μπαλτάς
22.9.2014

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η πολυδιαφημιζόμενη ενέργεια της Εθνικής Τράπεζας να διαθέσει τριάντα εκατομμύρια Ευρώ (30. 000.000) για τα νέα χειρουργεία του Ευαγγελισμού.

Το θέμα , από τη φύση του, έχει ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση γεγονός όμως που δεν στερεί το δικαίωμα να φωτισθεί το θέμα και από την ιδεολογική του πλευρά. Για ένα τόσο λεπτό θέμα οι υπεύθυνοι του προγράμματος δεν διστάσανε να το εκμεταλλευτούν με ξεδιάντροπο τρόπο ιδεολογικά, προς όφελος του ιδιότυπου Ελληνικού Νεοφιλελευθερισμού. Πως;

- Στα εγκαίνια των χειρουργείων ο παριστάμενος Υπουργός κ. Βορίδης βρήκε την ευκαιρία να εκθειάσει με τα καλύτερα λόγια την δράση της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» που μέσα σε στιγμές κρίσης μπαίνει μπροστά και καταδεικνύει την ευαισθησία της προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό. Απτή απόδειξη η δωρεά της Εθνικής Τράπεζας.

- Στη συνέχεια στα εγκαίνια αλλά και σε πλήθος τηλεοπτικών παραθύρων ο καθηγητής κ. Ρούσος πασχίζει να μας πείσει πως το σχετικό έργο της Εθνικής Τράπεζας είναι αποτέλεσμα της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας υπό την «δική» του, προφανώς «ιδιωτική» ιδεολογική παρότρυνση.

- Αλήθεια η Εθνική Τράπεζα , «απαύγασμα» της υγειούς Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, από δικά της χρήματα και πιο ειδικά από τη στέρηση του «μεριδίων» των επενδυτών της, διέθεσε τα τριάντα (30) εκατομμύρια ; Αν είναι έτσι γιατί εμένα μου στερήσανε τη σύνταξη μου για να δανειστούμε από την Τροίκα, μόνο για τις Τράπεζες, πάνω από εκατό δισεκατομμύρια (100.000.000.000) για να γλυτώσουν οι τράπεζες.

- Τα τριάντα (30) εκατομμύρια είναι χρήματα του «φτωχοποιηθέντος» λαού που με το θράσος τους τα απαλλοτριώνουν και τα εμφανίζουν ως «ΔΩΡΕΑ» ως «ΜΕΓΑΛΟΘΥΜΙΑ» του κ. Ρούσου και της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

- Την όλη ενέργεια έσπευσαν να προβάλλουν τα ΜΜΕ με το αζημίωτο βέβαια αν δει κάποιος τις γιγαντιαίες διαφημίσεις των ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ Τραπεζών που διαφημίζονται- πληρώνουν ως υγιείς «ιδιωτικές πρωτοβουλίες» με τα βιαίως ληστευθέντα χρήματα των πολιτών. Μιλάμε για 100.000.000.000 Ευρώ! Που «χωράει» εδώ η ιδιωτική πρωτοβουλία των 30 000.000 Ευρώ;
-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Eπικίνδυνα τα αλλαντικά με καρμίνιο (Ε120). Αποσύρονται με εντολή του ΕΦΕΤ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Λαϊκή αρχιτεκτονική και αγροτική ζωή: Τα μετόχια στα χτήματα της σταφίδας στη ΒΔ Πελοπόννησο