Την οργάνωση και τη λειτουργία των Κλιμακίων Ελέγχων για τις λαϊκές καθορίζει το ΥπΑΝ




















Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμου Γιακουμάτου, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2271/Β/22.8.2014, καταρτίζεται και διαμορφώνεται Μητρώο Ελεγκτών που υπάγεται στην Διεύθυνση Ελέγχων της Γεν. Γραμματείας Καταναλωτή και το οποίο θα συστήνει και θα συγκροτεί Κλιμάκια Ελέγχων στις λαϊκές αγορές και στο υπαίθριο εμπόριο (πλανόδιο και στάσιμο).

Το Μητρώο Ελεγκτών πρόκειται να απαρτίζεται από υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος και θα τηρείται στην Διεύθυνση Ελέγχων της Γεν. Γραμματείας Καταναλωτή με ευθύνη της εν λόγω υπηρεσίας.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση, καταρτίζεται Μητρώο Μελών ανά Περιφερειακή Ενότητα σε κάθε Περιφέρεια για την σύσταση και την συγκρότηση Κλιμακίων Ελέγχων στις Λαϊκές Αγορές και στο Υπαίθριο Εμπόριο (πλανόδιο και στάσιμο). Το Μητρώο Μελών απαρτίζεται από υπαλλήλους του Δημοσίου, των Φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των λοιπών ΝΠΔΔ της οικείας Περιφέρειας και τηρείται ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Αναφορικά με τα Κλιμάκια Ελέγχων, προβλέπεται ότι θα συγκροτούνται με ευθύνη της Διεύθυνσης Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.) και ότι η ελεγκτική αρμοδιότητα των εν λόγω Κλιμακίων Ελέγχων εκτείνεται σε όλη την Επικράτεια και ασκείται παράλληλα και ανεξάρτητα από τα Κλιμάκια Ελέγχων των Περιφερειών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Eπικίνδυνα τα αλλαντικά με καρμίνιο (Ε120). Αποσύρονται με εντολή του ΕΦΕΤ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Λαϊκή αρχιτεκτονική και αγροτική ζωή: Τα μετόχια στα χτήματα της σταφίδας στη ΒΔ Πελοπόννησο