Κοιλιοκάκη






Η κοιλιοκάκη είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση του λεπτού εντέρου λόγω μόνιμης δυσανεξίας στη γλουτένη. Η γλουτένη βρίσκεται σε δημητριακά όπως το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι, η βρώμη, το καμούτ και τα προϊόντα που παράγονται από αυτά. Η δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την αντιμετώπιση της νόσου.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε φυλλάδιο με πληροφορίες σχετικά με την κοιλιοκάκη (ορισμός, συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία) καθώς και την γλουτένη (πηγές γλουτένης και προφυλάξεις για αποφυγή επιμόλυνσης τροφίμων με γλουτένη). 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Eπικίνδυνα τα αλλαντικά με καρμίνιο (Ε120). Αποσύρονται με εντολή του ΕΦΕΤ.

Λαϊκή αρχιτεκτονική και αγροτική ζωή: Τα μετόχια στα χτήματα της σταφίδας στη ΒΔ Πελοπόννησο

16 Απριλίου 2022. Διάθεση Προϊόντων από Παραγωγούς δίπλα στο γήπεδο 5Χ5 των Σουρμένων (είσοδος από Ρόζας Ιμβριώτη).