ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ 
Του Β. ΠΡΙΜΙΚΗΡΗ*
Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο για μια γενικευμένη επίθεση στο κόστος εργασίας και το λεγόμενοκοινωνικό κράτος από την μεριά του κεφαλαίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι κατακτήσεις των ελλήνων και ευρωπαίων εργαζομένων κτυπιούνται αλύπητα από την ίδια την Ε.Ε με την συνεργασία του Δ.Ν.Τ, δηλαδή των ΗΠΑ. Είναι λάθος να πιστεύουν ορισμένοι ότι η σημερινή ηγεσία των ΗΠΑ είναι επί της ουσίας διαφορετική από αυτή της Ε.Ε της Κας Μέρκελ. Στο δια ταύτα όλες οι πολιτικές νεοφιλελεύθερης προέλευσης καταλήγουν στην συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και στο κτύπημα των κοινωνικών κατακτήσεων. Απλά στο παρελθόν η Ε.Ε ως καπιταλιστική ολοκλήρωση και έκφραση των συμφερόντων των εθνικών αστικών τάξεων των κρατών της Ευρώπης δεν δίσταζε μέσα στα πλαίσια των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων να εναντιωθεί ορισμένες φορές στις Η.Π.Α .
Τις τελευταίες δεκαετίες οι ηγετικοί οικονομικοί κύκλοι της Ε.Ε και οι πολιτικές τους εκφράσεις ( συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες) παρά τις επιμέρους επιφανειακές αντιθέσεις τους πάντα συμπαρατάχθηκαν με τους αμερικάνους σε όλες σχεδόν τις στρατιωτικές επιδρομές τους σε άλλες χώρες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Χθες έφεραν τον πόλεμο μέσα στην Ευρώπη με τις Νατοϊκές επιθέσεις στην Γιουγκοσλαβία και σήμερα προετοιμάζονται να επιτεθούν ενάντια στην Συρία του Ασαντ μαζί με τις Η.Π.Α και τις αντιδραστικές αραβικές δυνάμεις με επικεφαλής τηνΣαουδική Αραβία.
Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση μέσα στην Ε.Ε του σήμερα και η αριστερά που δεν θέλει να χάσει την ταξική διαφορετικότητά της δεν μπορεί με λογικές ευρωλαγνικές να την αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό. Πρέπει να το παραδεχθούν ανοικτά πλέον ορισμένοι ότι τα «οράματά» τους απέτυχαν παταγωδώς ποντάροντας τα ιδεολογικά και πολιτικά τους χαρτιά σε μια « προοδευτική Ευρώπη» που θα δημιουργηθεί υποτίθεται δια μέσου μεταρρυθμίσεων μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα.
Αυτή η καπιταλιστική ολοκλήρωση που σήμερα κυριαρχείται από την Γερμανία της Κας Μέρκελ δεν μεταρρυθμίζεται αλλά ανατρέπεται για να οικοδομηθεί στην θέση της μια Ευρώπη των λαών, του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης , των κοινωνικών δικαιωμάτων, του κόσμου της δουλειάς και φυσικά του σοσιαλισμού.
Μέσα από τα ερείπια και την ισοπέδωση της Ευρώπης των μονοπωλίων και του άγριου νεοφιλελευθερισμού θα δημιουργηθεί η νέα ενωμένη Ευρώπη.
Οι αυταπάτες ορισμένων ακόμα και σήμερα ότι μετά τις Γερμανικές εκλογές μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και στην Ελλάδα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν το λιγότερο ως πολιτική αφέλεια. Ήδη από σήμερα ακούγονται θέσεις περί νέου δανεισμού της Ελλάδας άρα και νέων μνημονίων . Με τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές προσπαθούν να νεκραναστήσουν την ελληνική οικονομία με νέους δανεισμούς για την εξυπηρέτηση των Τραπεζών και των δανειστών μας.
Η κυβέρνηση του σάπιου δικομματικού συστήματος Σαμαρά- Βενιζέλου με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθεί να αντιστρέψει την λαϊκή δυσαρέσκεια περνώντας και σε ενέργειες καθαρά αντιδημοκρατικές, αστυνομικού τύπου για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να υποταχθούν στις δικές της επιλογές. Στην βουλή απαξιώνει καθημερινά τις δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες που καθορίζονται και από το ελληνικό σύνταγμα. Κουρελιάζει τα πάντα, δεν υπολογίζει κανέναν, ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε τα άλλα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου άρπα κόλλα, και με συνεχείς εκβιασμούς προς την ίδια την κοινοβουλευτική της ομάδα απαξιώνοντας τον οποιονδήποτε θεσμό, προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία. Προωθεί συστηματικά περικοπές στην δημόσια υγεία και παιδεία, ξεπουλά την δημόσια περιουσία, αδυνατεί να σχεδιάσει την οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική για την χώρα. Η ανεργία εκ των πραγμάτων φθάνει σε δραματικά ποσοστά κύρια στους νέους και στους εργαζόμενους που βρίσκονται στο τέλος του εργασιακού τους βίου και η συνεχής φτωχοποίηση του ελληνικού λαού θεωρείται πλέον δεδομένη. Ο στόχος για πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την δημιουργία φτηνής εργατικής δύναμης επιτυγχάνεται με την μέθοδο του σοκ και του εκβιασμού του τύπου ή αποδέχεσαι τους μισθούς πείνας ή πεθαίνεις από την πείνα.
Σ΄ αυτή την τραγική πραγματικότητα η ελληνική αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να μετατρέψουν την λαϊκή αγανάκτηση σε πολιτική πρόταση ανατροπής. Για να γίνει αυτό η αριστερά θα πρέπει δυναμικά να μπει στο παιχνίδι , να διαμορφώσει αυτή την πολιτική ατζέντα, μισόλογα και μικροκομματικές λογικές χαρακωμάτων δεν μπορούν πλέων να σταθούν. Οι διασπαστικές λογικές που προωθούν τον κατακερματισμό της αριστεράς είναι εγκληματικές. Άμεσα θα πρέπει όλες οι δυνάμεις της αριστεράς να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός γιγάντιου απεργιακού κινήματος ενός λαϊκού ξεσηκωμού ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που εκτός από τα επιμέρους κλαδικά αιτήματα θα βάζουν στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης.
Παράλληλα σε όλες τις γειτονιές και σε όλους τους χώρους δουλειάς θα πρέπει να οργανωθούν λαϊκές επιτροπές αγώνα υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει σαν ώριμο φρούτο όπως το ελπίζουν ορισμένοι. Είναι γαντζωμένη στην εξουσία και γνωρίζει η κυβέρνηση αυτή καλά ότι μη έχοντας εναλλακτική προς στιγμή πρόταση το οικονομικό σύστημα της χώρας και οι ξένοι πάτρωνες θα ανεχθούν και θα στηρίξουν λυσσαλέα τον οποιονδήποτε Σαμαρά ή ακόμα πολιτικά νεκροφιλικά και τον Βενιζέλο μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντίπερα όχθη από τα δικά τους συμφέροντα.
Η άρχουσα τάξη και οι ξένοι δανειστές θα επιτεθούν με διαφορετικούς τρόπους και μεθόδους στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Θα έχουμε από επιθέσεις φιλίας με στόχο την μετάλλαξη της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενσωματωθούν στο δικό τους πολιτικό σύστημα μέχρι και σε ανοικτές εχθρικές επιθέσεις ποινικοποίησης της αριστεράς με λασπολογίες και προπαγάνδα γκαιμπελίστικου τύπου. Βασικός τους στόχος πάντως είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος εναλλαγής. Τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια εξουσίας όμως μέχρι στιγμής δεν τους βγαίνουν γιατί δεν έχουν καμιά πέραση στο λαό. Ο κόσμος μαζικά στρέφει το βλέμμα και τις ελπίδες του για καλύτερες μέρες στην αριστερά έχει όμως πολλές αμφιβολίες στο κατά πόσο η αριστερά θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα είναι απλά ένας παρατηρητής και μόνον των εξελίξεων.
Το θέμα για την αριστερά δεν είναι μόνο η αλληλεγγύη για παράδειγμα στους άνεργους και ένα πιάτο φαγητό στους άστεγους και πεινασμένους, να γίνει και αυτό. Το βασικό θέμα δράσης και πολιτικής παρέμβασης για την αριστερά σήμερα είναι το πώς θα οργανώσει και θα προετοιμάσει για την ανατροπή και αυτούς που εξακολουθούν να έχουν μια κάποια εργασία και εισόδημα ώστε να μπορέσουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παράλληλα κανένας δανειολήπτης να μην μείνει μόνος του στις αδηφάγες επιθέσεις των τραπεζών. Κανένας γονιός να μην μείνει απροστάτευτος από τις σειρήνες της ιδιωτικής παραπαιδείας. Κανένας πολίτης να μην ταλαιπωρηθεί από μια δημόσια υγεία που προσπαθούν μέσο των Γεωργιάδηδων να της δώσουν την χαριστική βολή. Κανένας αγρότης να μην ανεχθεί πλέον να του κλέβουν την σοδιά του και επιπλέων να έχει την θηλιά στο λαιμό της ιδιωτικοποιημένης αγροτικής τράπεζας. Ο ρόλος λοιπόν της αριστεράς σήμερα πρέπει κατά κύριο λόγο να είναι αυτός της οργάνωσης του λαού για την ανατροπή αυτού του σάπιου και βρόμικου συστήματος εξουσίας από τα κάτω . Η αριστερά μέσα και έξω από την βουλή θα πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση, να δημιουργήσει τώρα ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης ανατρεπτικού χαρακτήρα, θα πρέπει να βοηθήσει ουσιαστικά τον λαό για να απαλλαχτεί από φοβίες που του καλλιεργούν μέσο ψεύτικων διλλημάτων και αναλύσεων τα υποταγμένα ΜΜΕ στην πολιτική σαπίλα του χθες.
Διαχειριστικά μισόλογα επικοινωνιακού τύπου και αμφισημίες δεν μπορούν πλέον να έχουν σχέση με τον πολιτικό λόγο της αριστεράς. Η εξουσία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται δεν αρκεί να επαναλαμβάνουμε συνεχώς ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση.
Λαϊκές επιτροπές λοιπόν παντού από τα κάτω, η αυτοοργάνωση του λαού είναι ύψιστης σημασίας για την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης και του σάπιου οικονομικό-πολιτικού συστήματος που υπηρετεί.

*O Πριμικήρης Βασίλης είναι μέλος της ΚΠΕ ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Eπικίνδυνα τα αλλαντικά με καρμίνιο (Ε120). Αποσύρονται με εντολή του ΕΦΕΤ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Λαϊκή αρχιτεκτονική και αγροτική ζωή: Τα μετόχια στα χτήματα της σταφίδας στη ΒΔ Πελοπόννησο